
در حالی که قاعده نفی سبیل از جمله قواعد فقهی است که بنابر آن خرید و فروش کالاهایی که موجب تفوق مسلمین بر غیر مسلمین می شود را حرام می کند اما جای تاسف است که مسلمانان سایر کشورها در تحریم کالاهای وابسته با اقتصاد صهیونیزم از ایرانیان پیشی گرفته اند و جنبش تحریم در حال جهان شدن است.
به گزارش گروه فرهنگی سراج24، تلاش برای بایکوت اسرائیل چند سالی است که از سوی نهادهای مردمی بینالمللی دنبال شده و تاکنون نتایج قابل قبولی داشته است و همزمان با جنگ اخیر غزه تلاش برای بایکوت اسراییل شده بیشتری گرفته است.
پایگاه اینترنتی مجله آمریکایی «فوربس» در گزارشی از تحریم مردمی محصولات اسرائیلی در جهان خبر داد.طبق این گزارش، نرمافزاری که در ابتدا توسط «ایوان پاردو» منتشرشده بود و با اسکن بارکد محصولات مختلف به خریداران کمک میکرد تا به مالکین اصلی شرکتهای تولیدکننده آنها و نهایتاً به مالکین و سود برندگان اصلی از خرید آن محصول پی ببرند، اکنون استفادهای وسیع پیداکرده و در حوزههای مختلفی مورداستفاده قرار میگیرد.
ایوان پاردو از کجا آغاز کرد؟
علت اصلی ایجاد چنین نرمافزاری در ابتدا خودداری خریداران از خرید کالاهای متعلق به برادران میلیاردر«کخ» بود و سپس با وارد شدن چنین نرمافزارهایی به حوزههای دیگر مانند شناسایی کالاهای مربوط به شرکتهایی که در محصولات غذایی خود تغییرات ژنتیکی ایجادمیکنند، استفاده از اینگونه نرمافزارها فراگیر شده و توسعه پیدا کرد.
بعد از وحشیگریهای رژیم صهیونیستی در چند سال گذشته و یورش بیرحمانه این رژیم به زنان و کودکان بیدفاع غزه، و بیش از یک سال پس از اولین انتشار چنین نرمافزاری، اکنون بزرگترین رقابت نرمافزارهای «بایکوت» در خصوص تحریم محصولاتی است که در خدمت حمایت از اسرائیل هستند.با شدت گرفتن حملات اسرائیل به نوار غزه، بایکوت شاهد افزایش چشمگیر در کاربرانی بوده که به گروههایی مانند «از محصولات اسرائیلی دوریکنید» و «زندهباد فلسطین، اسرائیل را تحریم کنید» میپیوندند.
نرمافزار اخیر ابتدا توسط یک نوجوان انگلیسی تولیدشده و تا اواسط ماه جولای بیش از چند صد عضو نداشت اما اکنون بیش از 220000 خریدار به کاربران آن پیوستهاند و تعداد آنها هرروز در حال افزایش است.
گزارش راشا تودی از موفقیت این نرم افزار
موفقیت این نرم افزار در جذب مخاطبان و افزایش کاربران به حدی بوده است که رسانه های مهم دنیا از جمله راشا تودی نیز به آن اذعان داشته است و در گزارشی درباره این نرم افزار نوشت:
« همانطور که منتقدان اعتقاد خود را به اقدام دولت ها در مورد حرکتی علیه سیاست های اسرائیل در غزه از دست داده اند، یک نرم افزا جدید به کمک آنها آمده است.
«بایکوت» یکی از پرفروش ترین نرم افزارهایی است که به خریداران اجازه می دهد تا محصولات اسرائیلی را شناسایی کنند.»
راشا تودی در ادامه گزارش خود ضمن برشمردن مزیت های این نرم افزار از قول یکی از کاربران آن به نام «یاسمین» می نویسد:
«من همواره قبل از خرید، محصولات را با این نرم افزار چک می کنم»
علاقه مندان جهت دریافت این نرم افزار می توانند به سایت http://buycott.com/ مراجعه نمایند و نرم افزار را دانلود کنند.
اما این تنها فعالیت در تحریم کالاها و محصولات صهیونیستی نیست و در ذیل به چند نمونه از انها اشاره می شود.
تحریم کالاهای صهیونیستی در گلاسکو
صاحبان مسلمان فروشگاهها و مغازهها در یکی از مناطق مسلماننشین اسکاتلند کالاها و محصولات رژیم صهیونیستی را بهنشانه حمایت از مردم مظلوم فلسطین تحریم کردند.
حدود ۳۰ فروشگاه که صاحبان آنها مسلمان هستند از طرح تحریم کالاها و محصولات رژیم صهیونیستی در اعتراض به اسکان صهیونیستها در کرانه باختری و رویکردهای آنها نسبت به فلسطینیها حمایت میکنند.
فعالان در این ستاد وارد فروشگاههای بسیاری در اسکاتلند شده و کاغذهایی که اهداف خود را در آن منتشر کردهاند به صاحبان فروشگاهها ارائه داده و اعلام میکنند که نام فروشگاهها و مغازههایی که به فروش کالاهای صهیونیستی ادامه دهند در جامعه اعلام شده و نسبت به آنها ابراز بیزاری خواهد شد.
این ستاد با هدایت ستاد همبستگی با فلسطین در اسکاتلند و ستاد دوستان الاقصی در گلاسکو فعال شده و تاکنون بسیاری از فروشگاههای گلاسکو آگهی ” هیچ کالای اسرائیلی در این محل به فروش نمیرسد” را روی شیشه خود نصب کردهاند.
برگزارکنندگان این ستاد اظهارداشتند که به دنبال موفقیت این ستاد در گلاسکو در نظر دارند آن را در سراسر کشو توسعه دهند.
تمرکز این ستاد تحریم میوهها بهویژه خرما است که در ماه مبارک رمضان مسلمانان بیشتر آن را مصرف میکنند.
صدیق خان از ستاد دوستان الاقصی گفت: بسیاری از مخالفان سیاستهای رژیم صهیونیستی بدون اطلاع این کالاها را خریداری کرده و به اقتصاد رژیم اشغالگر قدس کمک میکنند.
اخراج بازیگر هالیوود به خاطر تبلیغ کالای صهیونیستی
اسکارلت جوهانسن بازیگر هالیوودی به دلیل حضور در یک تبلیغ به نفع شرکت صهیونیستی از خیریه آکسفام اخراج شد.
در آگهی شرکت سودا استریم، اسکارلت جوهانسن، بازیگر و خواننده ۲۹ ساله آمریکایی به دلیل تبلیغ برای یک دستگاه خانگی تولید نوشابه گازدار اسرائیلی مورد انتقاد بنگاه خیریه آکسفام در بریتانیا قرار گرفت.
آکسفام گفته بود مشارکت در تهیه آگهی تبلیغاتی سودا استریم که کارخانهای در شهرکهای یهودی نشین دارد، با سفیر حسن نیت آکسفام بودن، در تناقض است.
موسسهی آکسفام (به انگلیسOxfam ) نام یکی از بزرگترین گروههای بینالمللی امدادرسانی برای ریشهکن کردن فقر، گرسنگی و بیعدالتی، متشکل از ۱۵سازمان در ۹۸کشور، است.
آکسفام در سال ۱۹۴۲ در دانشگاه آکسفورد در قالب یک کمیته امدادرسانی برای مبارزه با قحطی توسط فعالان اجتماعی و دانشگاهیان آکسفورد تاسیس شد. اولین شعبات خارج از کشور آکسفام، در سال ۱۹۶۳ در کانادا تاسیس شد.
بایکوت علمی رژیمصهیونیستی در ایرلند
کمپین همبستگی با فلسطین ایرلند (IPS) طی اطلاعیهای اعلام کرد، ۱۳۸ نفر از دانشگاهیان و افراد برجسته علمی ایرلند با امضای تعهدنامهای از تحریم علمی اسرائیل حمایت کردند.
آنها در این تعهدنامه اظهار کردهاند: “در پاسخ به دعوت جامعه مدنی فلسطین برای تحریم علمی و آکادمیک اسرائیل متعهد میشویم تا زمانی که اسرائیل طبق قوانین بینالمللی عمل نکرده و اصول جهانی حقوق بشر را رعایت نکند، در هیچ یک از انجمنها، پروژههای تحقیقاتی و مؤسسات علمی مشترک با اسرائیل شرکت نکنیم.”
به دنبال این اقدام، عمر برقوتی به نمایندگی از کمپین فلسطینی تحریم علمی فرهنگی اسرائیل (PACBI)و نمایندگان جنبش تحریم اسرائیل(BDS:Boycott, Divestment and Sanction) از دانشگاهیان ایرلندی قدردانی کردند.
گفتنی است که وب سایت BDS به انتشار جدیدترین تحریم ها علیه اسراویل می پردازد که علاقه مندان می توانند به آدرس http://www.bdsmovement.net/ مراجعه نمایند.
چرا محصولات صهیونیستی در بازار ایران جولان می دهند؟
جای تاسف و تامل فراوان است که با وجود تلاش های بین المللی برای تحریم کالاهای صهیونیستی چرا این محصولات در بازار ایران جزء پرفروش ترین محصولات هستند و مارک ها و برندهایی چون: کوکاکولا، نستله و... را بسیاری خریداران ایرانی به خوبی می شناسند.
لازم به ذکر است که بسیاری از مراجع تقلید استفاده از این کالا را حرام می دانند و لازم است که قوانین منسجمی در این راستا به تصویب برسد و اجرایی شود.